Damen tekent grootste Nederlandse marineorder sinds tien jaar

De marinewerf van Damen in Vlissingen heeft vanmiddag in Den Helder een belangrijke order getekend. De scheepsbouwer mag een bevoorradingsschip voor de Koninklijke Marine bouwen. En hoewel de bouw en afbouw in respectievelijk Roemenië en Den Helder plaatsvindt, wordt het belangrijkste werk in Vlissingen uitgevoerd.

“Het project is veel complexer dan de bouw alleen”, zegt Richard Keulen, directeur verkoopondersteuning bij de marine-tak van Damen. “Het begint al jaren van tevoren, we zijn al heel lang bezig met dit schip. Het bedenken, conceptontwikkeling, de eerste ingenieurswerkzaamheden, het projectmanagement. Dat gebeurt allemaal hier in Vlissingen.”

Keulen schat in dat er nu enkele tientallen medewerkers in Vlissingen bezig zijn met dit schip. “Maar dat gaat alleen maar groeien richting de honderd. En dan hebben we het alleen over de vestiging hier in Vlissingen.” Daar bovenop komen nog de medewerkers van de toeleveranciers bij de bouw. In totaal zijn dat er 104, waaronder ook een aantal Zeeuwse bedrijven. “En dan hebben we het over hoogwaardige 

Lees verder bij Omroep Zeeland